Cześć kochani! Dzisiaj pokaże surówkę, która jest ze mną od najmłodszych lat. To jest jeden z niewielu przepisów, jaki wyniosłam z kuchni swojego dzieciństwa 😉 Bardzo ją lubię i polecam, bo to bomba witaminowa 😉
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
- 500 g odciśniętej kiszonej kapusty
- średnia marchew
- 1 mała cebula
- 8 łyżek oleju roślinnego/ lub oliwy z oliwek
- 2 płaskie łyżki cukru
- szczypta pieprzu (opcjonalnie)
Kiszoną kapustę odciśnij z nadmiaru soku.
Pokrój ją na desce na mniejsze kawałki wedle uznania.
Kapustę umieść w sporej misce, tak aby potem było wygodnie wymieszać całość.
Marchew i cebulę obierz i opłucz.
Zetrzyj marchew na małych oczkach a cebulę na dużych.
Całość posyp cukrem i polej olejem (oliwą). Zwróć uwagę na dokładne wymieszanie składników.
Odstaw do lodówki, aby kapusta zmiękła od oleju i cukru.
Surówka z kiszonej kapusty doskonale nadaję się do mięs duszonych , jak i smażonych, czy kotletów.
Smacznego zatem ! 😉
Kiszonki mają wspaniałe właściwości antytoksyczne i naturalnie wspomagają odporność organizmu. Znacznie wspierają procesy metaboliczne.
Tym bardziej polecam taką surówkę z kiszonej kapusty.
Tutaj znajdziesz moją inną propozycje na garść witamin przewidzianych do drugiego dania 😉
Zapisz się na nasz newsletter! Nie przegapisz wtedy ciekawych informacji 😉